Már egy ideje nézegettem ennek a klasszikus perecnek a receptjét, és gondolkodtam, hogy mikorra süthetném meg, mert ez azért eléggé "gyerek-kaja", mi pedig még csak ketten vagyunk Tomival. Persze ahogy elmondtam neki, hogy mit szeretnék sütni, rögtön előjött belőle a kisgyerek és azonnal rávágta, hogy -dede, igen süssek ilyen finomságot!!! - Így hát kipróbáltuk ezt is.
A recept Illéskrisz Konyhájából van:
A lekenéshez 1 egész tojás, a mázhoz pedig:
- 3 ek liszt
- 2 ek só
- kevés víz
- Mindezeket összegyúrjuk, bedagasztjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Kb 8 rudat sodrunk belőle, majd perecet formálva ismét kelni hagyjuk, lekenjük tojással. Előmelegített sütőben 180fokon sütöttem kb 20percig, illetve míg megpirul, majd a sós mázzal nyakon öntjük, és még 5percig hagyjuk sülni. Rácson hűtjük, és lehet fényképezni, enni-szimatolni-gyönyörködni :)
Viszont
ma annyira leégettem az ebédnél a nyelvemet levessel, hogy sajnos
mindent sokkal sósabbnak és csípősebbnek érzek, szóval ellehet képzelni
mennyire jól esett megkóstolni! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése