Oldalak

2014. május 23., péntek

Fondant házilag

A fondant egy nagyon jó dolog, marcipán helyettesítő bevonat, könnyen dekorálhatunk vele tortákat, készíthetünk rá figurákat, és nem utolsó sorban sokkal olcsóbb, mint a marcipán!
Ez a változat pedig még olcsóbb, mint a bolti fondant, aminek kilója kb 1800-2000Ft között mozog.
Hozzávalók:
6 ek. víz, 1 csapott ek zselatin(érdemes Dr.Oetker-t használni, mert a HorváthRozistól nem lesz fehér egészen), 2 ek méz, 1 ek margarin/vaj, porcukor amennyit felvesz(kb 400-500gr)
(Mérjünk ki mindent jó előre, mert ha főzés közben mérjük becsomósodhat a zselatin, könnyen odaéghet!)
Langyos vízben feloldjuk a zselatint, majd lassú tűzőn összemelegítjük a vajat, mézet. Mikor szép homogén állagúra sikerült elkeverni, akkor kezdhetjük beledolgozni a porcukrot. Nem kell átszitálni, csak nyomkodjuk szét még a zacskójában a csomókat és szórhatjuk is bele a masszába!
Folyamatosan keverjük ameddig csak tudjuk, aztán ha már nem megy, akkor borítsuk ki a munkalapra és ott gyúrjuk tovább. Akkor jó, ha még egy picit ragad a massza, de már jól gömbölyíthető.
Ha gumi szerű az állaga az nem jó, akkor túl sok benne a zselatin, ha szakad, akkor pedig a porcukor sok.
Érdemes egy napot folpakkban a  hűtőben pihentetni, utána tudjuk akár színezni is pl. porételfestékkel, vagy ha folyékony van akkor az elején kell ételfestékkel kipótolni a víz kis mennyiségét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...