A tészta alapja egy pofonegyszerű linzertészta.
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor (ez elhagyható, mert a töltelék már önmagában is elég édes)
- 1 tojás sárgája
- Baracklekvár pár ek.
- 50dkg túró
- 1 tojás sárgája
- 15dkg cukor
- gyümölcsök(barack, ananász, kivi, szőlő stb)
- 200 ml habtejszín felverve
- +1 csomag babapiskóta
A hozzávalókat összedolgozzuk, a vajat a liszttel szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és aki édesebben szereti a porcukrot is. Gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk, ha mindent beletettünk. Én egy piteformába nyújtottam a tésztát, csak a forma aljába tettem.
15-20perc alatt megsütöttem 180°c-ra előmelegített sütőben.
Amíg sül addig elő lehet készíteni a tölteléket, túrót, tojássárgájával, cukorral és a felvert habbal eldolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felszeletelt-darabolt gyümölcsöket.
A kisült linzertésztára kanalazunk pár evőkanálnyi baracklekvért, majd a túrós maszlagot (de még előtte előkészítettem a babapiskótát, félbetörve). Ügyesen óvatosan és véletlenül se hirtelen mozdulatokkal, ahogy én tettem, körbe rakjuk a túrótölteléket a babapiskótával.
Ha ez megvan, mehet be a hűtőbe, amíg elkészítjük a harmadik és egyben legkritikusabb részt, a tojáshabot a tetejére. Sok receptverziót elolvastam erről, de természetesen a saját fejem után mentem, szóval a megfelelő állagú eredményt nem garantálhatom.
A tojáshab:
- 4 tojásfehérje
- 20dkg porcukor
- pár ek. barack lekvár(díszíteni)
Végül csepp formákat próbáltam kanalazni a túróra, hogy szépen beterítse. Jön rá elszórtan a lekvár, majd a sütőbe betoltam, és épphogy fokozaton, SZÁRÍTOTTAM a habot, nem sütöttem.
Nem lett a legszebb torta amit valaha csináltam, de az biztos, hogy a legszebb első Rákóczi túrósom lett :)Az íze pedig a családom szerint jobb, mint a cukrászdai! Sajnos én nem ehettem belőle, mert épp a diétám kellős közepén tartottam(amit egyébként nagy sikerrel végig vittem -13kg! WOW), de az arcukról mindent letudtam olvasni! :) Öröm nekik sütni-főzni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése